söndag 25 juni 2017

Aktieviking? Varför ännu en blogg om ekonomi?

Hej,

Aktieviking är en blogg skriven av mig (Vikingen själv) som tillsammans med min familj jobbar mot ekonomisk frihet. Hur kan då "ekonomisk frihet" definieras? Enkelt uttryckt är man fri (enligt mig) om passiva intäkter från t.ex. aktieutdelningar täcker minst 100% av samtliga utgifter och med stor sannolikhet kommer att fortsätta göra det framöver.

Passiva intäkter kan givetvis komma från flera olika håll, men för vår del handlar det främst om investeringar i aktier, fonder/ETF och privatlån. En stor del av bloggens fokus kommer att cirkulera kring vad vi investerar i och varför. Det övergripande målet är att vi ska kunna bli ekonomiskt fri om ca 15 år från och med idag.

Det som skiljer den här bloggen från många andra bloggar är just att den är riktad mot familjer. Vår egen familj består av mig själv, frun, vår dotter och hund. Utöver detta har vi bestämt att frun ska vara hemmafru och gå hemma med vår dotter (bebis), vilket ger oss lite unika möjligheter och utmaningar jämfört med många andra familjer idag.

Det som inspirerade skapandet av den här bloggen är att det förvisso redan finns många bloggar kring aktiesparande och sparande generellt, men få vänder sig till familjer eller känns lite för extrema för oss. Vi kan ju mycket väl tänka oss att t.ex. handla i billigare mataffärer, men att spara in på elräkningen genom att göra sig av med TV:n är lite för extremt för oss. Kortfattat kan man säga att vi försöker att hitta en balans i ekonomin som låter oss att leva ett normalt liv som låter oss spara 40 - 60% av lönen samtidigt som vi unnar oss saker ibland.

Jag hoppas därför att framtida inlägg kan inspirera till att öka marginalerna även i andra familjer!

Nu kör vi!

Med vänlig hälsning,
Aktieviking

1 kommentar:

  1. Härlig blogg! Äntligen en med rätt fokus (familj + ekonomi)!

    SvaraRadera