söndag 9 juli 2017

Kunskap är makt

Att läsa böcker är ett mycket bra sätt att ackumulera kunskap. Förvisso kan man dra igång datorn/surfplattan och beställa böcker via en online-handel, men jag tycker att man bör testa det lokala biblioteket först.

Biblioteken runt om i landet är en alldeles utmärkt källa till både kunskap och underhållning. Ofta kan man utöver att låna böcker även låna filmer och TV-spel gratis. Ofta finns det även träffar man kan gå på för att utforska olika teman. Ibland hålls det även teater för barn som brukar uppskattas.

En annan fin grej med "bibblan" är att de kan beställa in böcker som de inte har från andra bibliotek. På så vis kan även ett litet, lokalt bibliotek tillhandahålla ett betydligt större utbud än vad man först kan tro. Dessutom kan man låna många av böckerna i e-format så att det smidigt och enkelt kan läsas hemma på "paddan", mobilen eller datorn.

Aktieviking-familjen går ofta till biblioteket och gillar det verkligen. Frun är tokig i att läsa böcker och det hade krävts svår skuldsättning för att mätta hennes bokaptit utan bibliotekets hjälp :)

Gillar man att spara pengar och vill läsa böcker om ekonomi/investeringar så är det bättre att låna böcker på biblioteket och investera pengarna istället.

Ifall några böcker inte finns på biblioteket då? Personligen köper jag då oftast från Adlibris eller Amazon, men är noggrann med att vänta in bra köptillfällen så att pengarna används effektivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar