söndag 10 september 2017

Slut på semestern

Idag är det sista semesterdagen för familjen Aktieviking. Totalt har vi varit lediga i 6 veckor och känner oss taggade inför att komma igång med vardagsrutinerna igen. Imorgon är det uppstigning 06:20 som gäller istället för 09:00 som under de flesta dagarna under semestern, hehe.

Trots att det har varit semester så har familjen Aktieviking ändå uträttat en mängd olika saker. Dessvärre har vi varit lite mer slösaktiga än vad jag hade önskat i efterhand men läget är under kontroll.

VISA-kortet från Ikano har används flitigt på främst IKEA och restauranger. Kortet har nämligen gett oss 10% rabatt på alla inredningsbutiker och 3% på alla restauranger. Då rabatterna gäller utöver eventuella rabatter i butik så har vi kunnat köpa saker som ny stol för sagoläsning med dottern/datorspelande till mig, nya sängkläder och en smart hylla som vi kan använda för att förvara och ladda våra bärbara datorer.

Nu i september erbjuder Ikano 10% rabatt på alla kläd- och skobutiker så vi passade på att förnya garderoben lite för oss alla tre. Mestadels handlar frun på HM, jag på Dressman och dottern får oftast sina kläder från Kappahl.

Så långt var alla inköp planerat och under kontroll, men vi kunde inte låta bli att "spåra lite" genom att köpa varsin Apple Watch. Utöver det provkörde vi en Volvo V90 och blev så pass imponerade att vi lade en beställning på en ny sådan. Klockorna är redan betalda och klara, men bilen valde vi att ta ett lån på. Dock kommer vi att lägga en ganska hög kontantinsats så kostnaden för lån, serviceavtal osv kommer enbart att överstiga vår nuvarande bilkostnader med någon enstaka hundralapp. Bilen är tänkt att vara en "lifer", det vill säga att vi ska ha kvar bilen tills den i princip ramlar ihop. Jag har inte varit så bra på att hålla kvar i bilarna tidigare men frun ska hålla mig i örat den här gången, hehe.

Även om det kan låta lite extremt med våra inköp så ligger vårt månadssparande nu på ca 40% vilket fortfarande är helt okej, men den nya bilen skjuter fram vårt frihetsmål 1 år. Både jag och frun tycker dock att den är värd det. Eventuellt kommer vi att dra ner sparandet lite grand ifall räntorna sticker iväg för att amortera extra på billånet, men annars får det ticka vidare som idag.


1 kommentar:

  1. Samma här köpte jag hela den nya V90 för 3 solida månader sedan! Och nu kan jag säkert säga det är den väldigt bil jag alltid har bett om: D Men det är så synd att de flesta av de lokala butikerna inte ger auto delar till dem! Hur som helst, en vän av mig föreslog mig att omedelbart köpa alla reservdelar endast från denna webbplats https://www.bildelar-online.se/ och ja, det är fortfarande det bästa alternativet jag ser här! Inte bara för att de har auto delar för alla populära bilmärken och modeller, men också för att de skickar dem i perfekt timing och ger bästa kvalitet!

    SvaraRadera