onsdag 16 augusti 2017

Apple everywhere

Ifall man tar en titt omkring i Aktieviking-familjens hem så ser man den välbekanta Apple-symbolen på flera av våra teknikprylar. Vi har varsin Macbook Pro och Apple Watch, dessutom tittar vi på film/serier via en Apple TV och lagrar säkerhetskopior av vår data på en Apple Time Capsule.

Vissa höjer säkert på ögonbrynen och funderar på hur sparsamma vi faktiskt är med så mycket tekniskt lull-lull i hemmet. Vi är en familj som älskar teknik, men istället för att köpa en pryl och lägga den på hyllan efter en månad eller två så använder vi våra prylar tills de inte fungerar längre. Exempelvis är min Macbook Pro från 2012 och det finns inte en tanke på att uppgradera än. Datorn fungerar som om den vore ny och Apple fortsätter att leverera uppdateringar och nya versioner av sitt operativsystem, vilket gör det lätt att ha kvar äldre teknikprylar.

Att köpa prylar av god kvalitet och behålla dem tills de inte längre fungerar är också ett sätt att spara pengar. Det hade givetvis varit billigare att inte köpa dem alls men om prylen faktiskt gör att man t.ex. tränar mer (som Apple Watch gjorde för mig) så vill jag nog påstå att det är värt pengarna. Slår man ut summan man betalar över flera år så blir det ofta ganska överkomliga summor trots att man har häftiga prylar hemma. Givetvis gäller detta oavsett vem som levererar prylarna, men Apple är ett mycket bra alternativ enligt oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar