torsdag 5 oktober 2017

Nya aktier i portföljen

Japp, rubriken är korrekt. Aktieviking har på kort tid tröttnat på sina fonder och sitter istället och analyserar aktier igen. Vissa av fonderna kommer att finnas kvar i portföljen men framöver kommer det huvudsakligen att investeras i enskilda bolag.

Det har redan blivit en del nya inköp:

Hennes & Mauritz B: Inhandlades på kursen 217kr. Jag tror långsiktigt på bolaget och kommer att behålla aktien så länge utdelningen inte sänks och det inte ser alldeles för mörkt ut i övrigt.

Skanska B: Inhandlades till kursen 192kr. Bolaget är välskött och långsiktigt tror jag att detta blir en fin affär. Det kommer alltid att behövas diverse byggnader i Skanska har en fin position för att fortsätta knipa det ena kontraktet efter det andra.

W W Grainger: Inhandlades till kursen 181 USD. Företaget känner definitivt press från Amazons aggressiva försäljningsknep. Jag tycker dock att Grainger är på rätt köl och har gjort rätt i att sänka sina priser för att få bättre fart på försäljningen. Utöver detta har företaget en gedigen utdelningshistorik vilket ytterligare stärker mitt förtroende för en långsiktig placering.

Exxon Mobil: Inhandlades till kursen 81,81 USD. Olje- och gasjätten är kanske lite kontroversiell att äga. Många bortser nog från företagets kvalitéer p.g.a. att det kanske känns gammalt och förlegat att investera i olja, men jag tror att bolaget har mycket att ge. Företagets intjäningsförmåga är starkt kopplad till priset på olja men har trots detta lyckats klara sig relativt väl trots ett hårt pressat oljepris. Företaget har ett starkt kreditbetyg (AA+!) och intjäningsförmågan kommer att återhämta sig i takt med att oljepriset stiger (vilket redan har tjuvstartat).

Givetvis tycker jag att mina inköpskurser är bra för respektive bolag ovan men glöm inte att göra en egen analys av företagen ifall du överväger inköp.

En komplett lista över vilka fonder som fick stanna kvar i portföljen kommer inom kort.

Flera köporder med en löptid på ca 2 månader är lagda. Nya inlägg kommer efterhand som köpen går igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar