söndag 22 oktober 2017

Portföljen uppdaterad

Nu är portföljen uppdaterad med vilka aktier som ingår i Aktievikings portfölj. Aktierna är uppdelade på två olika konton: Sweden Invest (Investeringssparkonto) och Global Invest (Kapitalförsäkring). Som namnen antyder så används Sweden Invest för att köpa svenska aktier och Global Invest för att köpa utländska aktier (med detta menas även svensknoterade aktier där utländsk källskatt dras från utdelningen).

Nytt för den här gången är att jag redovisar mitt genomsnittliga anskaffningsvärde (vad jag har betalad för aktierna inklusive courtage) och det jag anser vara motiverat pris. Som ni kommer att märka så har jag vid vissa tillfällen köpt aktierna som är lite över det motiverade priset, detta är fullt medvetet och något jag gör ibland. När priset på en aktie jag vill köpa in mig i börjar närma sig det pris jag vill betala så brukar jag dela upp kapitalet jag vill investera i 3 delar, en order ligger lite över vad jag vill betala, en ligger exakt på den nivå jag vill betala och en en bit under mitt motiverade pris. I det fall bara den översta ha gått igenom så ligger därmed mitt GAV en liten bit över mitt motiverade pris.

Precis som alla andra finansbloggare vill jag påpeka att man inte bör använda min portfölj som ett facit för sina egna investeringar. Min förhoppning är att ni istället jämför mina motiverade priser med vad ni kan tänkas betala för de olika aktierna.

Ni hittar portföljen här eller genom att klicka på knappen ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar