lördag 24 augusti 2019

Aktieportföljen augusti 2019

Portföljen har uppdaterats en del sedan den förra uppdateringen här på bloggen. Även om bloggen har varit tyst i några månader så har investeringarna givetvis rullat på oavsett. Nu har jag äntligen funnit tid till att uppdatera portföljen med de senaste förändringarna och google sheets-arket är 
alltså helt i "sync" med portföljen i verkligheten. 

Under tiden som jag uppdaterade listan över innehaven slog det mig att portföljens "turnover" har varit mycket högre än den borde ha varit. Förhoppningen är att jag ska kunna använda den här bloggen framgent för att tydligt dokumentera mina affärer och därmed kanske tänka igenom affärerna lite extra, som sig bör. 

Portföljen känns mycket bättre efter uppstädningen. 2019 har varit ett bra år för portföljen så här långt och avkastningen summerar ca 21%. Dock ska det tilläggas att ungefär 50% av portföljen är investerad i utländska aktier, vilket givetvis har gynnat avkastningen då vår svenska krona har blivit allt svagare. Jag finner det därmed osannolikt att den här sortens avkastning återkommer nästa år.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar