tisdag 24 april 2018

Att få tiden att räcka till, del 1

Det är säkert många som känner igen sig i att det är svårt att få tiden att räcka till. Personligen ska jag en typisk vardag fylla roller som pappa, make, husse och dessutom vara chef på jobbet. Utöver detta ska även andra saker hinnas med som att t.ex. skriva på bloggen, analysera företag, träna och koppla av. Allt måste på något sätt passa ihop samtidigt som sparkvoten ska ligga på minst 40% av nettoinkomsten.

Det är inte en helt lätt ekvation att lösa (förutom jobbet som alltid ser till att få sin del av uppmärksamheten). För att resten ska gå ihop tror jag att nyckeln ligger i att hitta aktiviteter som fyller många roller samtidigt. Ett sådant exempel är när jag ofta går ut med hela familjen för att leka. Frun tar med dottern i barnvagnen och jag tar med mig hunden. Sedan går vi till en av några väl valda lekplatser som ligger intill en fotbollsplan (som vanligtvis är tom).

På vägen till lekplatsen får jag och frun lite kvalitetstid, hunden rastas och dottern får frisk luft (och lite bus, såklart). När vi kommer fram så leker frun med dottern på lekplatsen medan jag aktiverar hunden med diverse olika övningar på fotbollsplanen. Övningarna involverar även träning tillsammans med hunden som t.ex. dragkamp och att vi springer ikapp. Hunden väger ca 40kg så det tar rejält på krafterna att busa ordentligt med honom.

När hunden och jag börjar bli trötta efter ca 30 - 45 min går jag tillbaka till lekplatsen och visar upp lite trick som hunden har lärt sig (till dotterns stora förtjusning). Därefter brukar jag busa en stund med dottern och sedan går vi hem igen. Vi ser gärna till att ta lite av en omväg för att njuta av naturen och samtidigt få lite motion. Kvällen avslutas ofta med att jag eller frun läser högt för dottern medan den andre föräldern sitter med.

Jag fullkomligt älskar att vi kan spendera de flesta eftermiddagarna på det här sättet. Alla familjemedlemmar får uppmärksamhet och vi har väldigt roligt tillsammans. En ren bonus är att det dessutom inte kostar en krona.

Givetvis finns det många andra aktiviteter som ger alla (eller de flesta) av vinsterna. Fler tips kommer så fort jag har tid att skriva ner dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar